Dansk rågbröd

Ett klassiskt grovt bröd med både syrlighet och sötma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • ½ dl smör och rapsolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk stött anis
  • 2 tsk stött fänkål
  • 3/4 dl brödsirap
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 3– 3 ½ dl vetemjöl special
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö

Gör så här

  1. Värm filmjölken till 37°.
  2. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke.
  3. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Arbeta till en lös deg, ca 10 min. Låt jäsa 30 min.
  5. Sätt ugnen på 200°. Häll degen i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter.
  6. Låt jäsa ca 30 min.
  7. Sänk temperaturen till 175°.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  9. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
  10. Linda in brödet i en bakduk och låt det ligga till nästa dag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…