Danska frestelser á la Edith

Jättegoda, mumsiga och saftiga bullar som man inte får nog av. Ett lättlagat recept, som jag fått av min mor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl vit sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk nystött kardemumma (behövs inte)
  • 2 ägg
  • Ca 10-12 vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g margarin
  • 1 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Ca 40 pappersformar

Gör så här

  1. Smält margarinet.
  2. Häll mjölk i margarinet och låt det bli fingervarmt (37 grader).
  3. Smula jästen i en bunker/skål och tillsätt sirapen och låt jästen smälta under omrörning.
  4. Späd med lite av den avsvalnade mjölkblandningen och rör om tills all jästen är riktigt smält.
  5. Rör i äggen, ett i taget och saltet.
  6. Häll därefter i resten av den avsvalnade mjölkblandningen i skålen..
  7. Och slutligen så häller du i mjölet under omrörning.
  8. Arbeta degen väl, gärna i en assistent
  9. Låt jäsa 30-40 minuter
  10. När degen jäst färdigt:
  11. Dela degen i två halvor.
  12. Kavla ut och bred på hälften av fyllningen.
  13. Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i cirka 2½ cm tjocka skivor.
  14. Lägg skivorna i en pappersform och låt de jäsa med bakduk över, i cirka 30 minuter.
  15. Gör likadant med andra halvan av degen.
  16. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt in i ugn i cirka 6-7 minuter i 225 graders ugn.
  17. Ett tips!
  18. Vill man så kan man till omväxling, garnera med lite hackad mandel och pärlsocker.
  19. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…