Danskt rågbröd med frukt

Saftigt och så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/4 dl russin
  • ½ dl äpple, torkade
  • ½ dl aprikoser, torkade
  • 2 ½ dl vatten
  • 125 g rågkross
  • 125 g vetekross
  • 75 g linfrö
  • 50 g solrosfrö
  • 20 g vetekli
  • 5 hg vetemjöl
  • ½ msk bikarbonat
  • ½ l filmjölk
  • 1 dl sirap

Gör så här

  1. Ugn: 150 grader.
  2. Grovhacka frukten. Koka upp vattnet. Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt. Låt den stå 1 timme.
  3. Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i 3 smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  4. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk.
  5. Det danska rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det.

Kommentarer

Danskt Rågbröd med frukt är en riktig höjdare . Väl värt att prova

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…