Dekorationer marsipanrosor och blad

Lite pyssligt men blir otroligt fint att dekorera bakelser och tårtor med...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g marsipan
  • Hushållsfärg/karamellfärg, röd, svagt rosa eller gul och grön

Gör så här

  1. Skär ca 500 g marsipan i fyra olika bitar.Knåda in grön karamellfärg/hushållsfärg i 3 av bitarna till 3 olika färgnyanser.
  2. Knåda in röd hushållsfärg i sista biten så blir den rosa.
  3. Ros:
  4. Kavla ut marsipanen till 2-3 mm tjock platta.
  5. Mjöla underlaget med lite florsocker,det hindrar marsipanen från att fastna,men ta inte i för mycket,de torkar ut.
  6. Ta ut 10 små rundlar med ett kakmått,litet glas eller kopp.
  7. Rulla sedan ihop den första rundeln till en smal rulle,det blir själva rosenknoppen.
  8. Fortsätt att vira kronbladen omlott och tryck fast dem i bottnen så att de inte trillar av.
  9. Vik sedan ut kanterna så att blomman öppnar sig som en riktig ros.
  10. Skär av den nedre marsipanklumpen och kvar har du den perfekta marsipanrosen.
  11. Blad:
  12. Vik ut varje bit till en 2-3 mm tjock platta,mjöla underlaget med lite florsocker,det hindrar marsipanen från att fastna,men ta inte i för mycket,det torkar ut.
  13. Skär ut ovala blad med en vass kniv och låt bladen variera i storlek presic som de gör i naturen.
  14. Och nu till bladnerverna,tryck lätt med baksidan av knivbladet längs mitten av varje blad.Du ska alltså inte skära igenom,tryck sedan fram nerverna på sidan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…