Delikata små äppelbakelser

De här små äppelbakelserna är lika goda att äta som trevliga att se på. Det går bra att grädda botten i muffinsformar av metall eller andra små metallformar. Glasyren ser till att bakelserna håller sig saftiga länge. Du kan byta ut citronen mot apelsin eller göra hälften av varje.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl skalat, rivet äpple
  • Citronglasyr:
  • 2-3 dl florsocker
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • Garnering:
  • Silverkulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rivet citronskal och rör ned i smeten tillsammans med rivet äpple.
  3. Smörj och bröa små muffinsformar av metall och fyll dem till hälften. Grädda 15-20 minuter. Låt svalna innan du tar kakorna ur formarna.
  4. Rör ihop ingredienserna till glasyren. Testa att pensla en kaka. Tillsätt mer florsocker om glasyren är för tunn, den behöver vara trögflytande. Pensla bakelserna med glasyren och dekorera med silverkulor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…