Delikatrutor.

Glutenfritt!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 200 g malda nötkärnor
  • Smörkräm:
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 3 msk kakao
  • Ev 1 msk punsch eller konjak
  • Garnering:
  • 150 g ljus blockchoklad
  • Chokladströssel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten långpanna, ca 25x35 cm, med bakpapper.
  2. Vispa äggvitorna hårt till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är bland och styv. Vänd försiktigt ner de malda nötkärnorna.
  3. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda bottnen i ca 15 minuter och låt den kallna under bakduk i formen.
  4. Gör smörkrämen:
  5. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggula, kakao och ev. punsch eller konjak. Arbeta samman till en slät kräm och bred ut jämnt över kakbottnen. Ställ kakan kallt en stund så att krämen stelnar.
  6. Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Bre ut den jämnt över den kalla kakan och strö på chokladströssel innan glasyren stelnat.
  7. Skär upp kakan i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…