Den godaste äppelsockerkakan

Smarrig och smidig äppelsockerkaka som kan ätas som den är eller serveras med vaniljsås eller glass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 syrliga fasta äpplen
  • Ca 2 msk strösocker
  • Ca 3/4 msk kanel
  • Till formen:
  • Smält smör och mannagryn
  • Garnering:
  • Flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.
  3. Blanda mjöl och bakpulver innan det rörs ned i smeten. Slå den i välsmord, bröad form.
  4. Skala äpplena och dela varje äpple i 8 klyftor. Vänd klyftorna i en blandning av kanel och socker. Stick ned dem i smeten och strö på den kanelblandning som blivit över. Fördela flagad mandel över hela ytan.
  5. Grädda kakan på nedersta falsen ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka.
  6. Låt den svalna en stund. Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås.
  7. Lycka till!

Kommentarer

:)Hej! När jag bakar min Den godaste äppelsockerkakan så använder jag en rund "springform" med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Lycka till med bakningen! Ha en bra dag! Mvh Ros(Y)
Hej jag bar undrar hur stor ska formen vara?? vanlig ungsform??? mvh zanette
Väldigt enkel att göra. Tyvärr är varken jag eller min man så förtjusta i sockerkaka. Men vi testade denna ändå. Våra gäster tyckte att den var jättegod så den får en 4:a i betyg.
Kakan blev lyckad och god! Jag kommer att göra den fler gånger. Tack för receptet!
Hej! "Rör smör och socker pösigt" Använd rumstempererat smör och degkrokarna på elvispen. Tillsätt ett ägg i taget. Byt till visparna på elvispen för att vispa det pösigt Lycka till!
Blir alltid osäker när det står "Rör smör och socker pösigt". Ska man inte vispa då?? Hur får man det annars pösigt? Jag rörde rumsvarmt smör och socker en stund och följde för övrigt receptet. Det blev en väldigt trögflytande smet som jag fick köra i micron för att den skulle bli så lös så jag kunde hälla upp den i formen. Nu står den i alla fall i ugnen och jag återkommer med ytterligare kommentar senare.
Enkel att göra och väldigt god, även hållbar och god även efter någon dag.
En riktig gammal goding från Stora Kokboken från 60-talet. Har precis bakat den, och har gjort det ett stort antal gånger tidigare. Jag lägger äppelskivorna tätt, tätt i solfjäderform och tar mer kanel än vad receptet anger. Urgod både ensam eller med vaniljsås, är också mycket hållbar.
Den var faktiskt toppengod! Tack :-)
Använd helst svenska äpplen i mån av tillgång!
Den ser god ut den ska jag testa kommer med kommentar sen
DEN ÄR SUVEREN!!!
giughjgiikjg GB CB BY0PQHEGYUJHEDE Å unb oiewhgio kjg yrgyhgihl bdhgfhahcnvj gedyg fgi i wjs vsigfi r848duhg htiu euu8ufh c u3rhroiewuyewliuw iujhgwrkfhfkldh rfrfyhdkljwkjqll fjr jiejr rejiå pew i uehioehuoyeo ahnnanhayu gb fyeg beiugebdgwg HANNA FKIHOUSLDBI HEWIaoi hbeviuh byheiwg bwg gd gie dyiefvwuyvw cqgg ewfego iH N EGRIGWFLHÖWIHÖ '8Y6758543
Mmm, den här kakan är skit god , testa den!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr