Dessertkaka med blåbär och hallon

Dessert och kaka i en samma kaka. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 dl oskållad sötmandel, hasselnötter eller solroskärnor
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl lättströ
  • 1 burk mager kesella färskost, 250 g (1% fett)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • Färska eller frysta bär, ca 200 g

Gör så här

  1. Ugn: 200°
  2. Hacka mandeln eller de uppräknade alternativen. Vispa äggen med salt och sötningsmedel och blanda med hacket och kesellan.
  3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i ca 25 minuter och servera kakan lätt avsvalnad med bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…