Dijonfilé

En god rätt som också är lätt att laga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fläskfilé
  • Grädde
  • Dijonsenap
  • Mjöl
  • Smör
  • Peppar
  • Salt
  • Kalvfond
  • Whisky

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Stek filébitarna (gärna i smör). Lyft ur dem och red såsen i stekspadet.
  2. Blanda 3 dl grädde, 2 dl mjölk, 4 msk dijonsenap, 1 matsked kalvfond, 4-6 cl whisky. Blanda lite mjöl i en skvätt mjölk och häll i såsen för att tjocka till den. Salta och peppra.
  3. Lägg sedan i filébitarna och låt dem ligga i såsen som bör koka ihop cirka 15-20 minuter.
  4. Serveras förslagsvis med pommes frites eller pressad potatis.

Kommentarer

Det här var supergott. Vet inte om mängden whiskey blev samma som du skrivit för jag hällde bara direkt ur flaskan. Men tyckte det var tillräckligt brytning för min smak..
En mycket god rätt!!! Dock kunde vi inte ha så stor mängd senap, då hade det blivit oätligt. 3 tsk räckte väl till för oss. Kommer definitivt att laga detta igen! Tack för ett härligt recept!

Liknande recept