Dill och västerbottenbröd

Ett bröd som var mycket gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/1 liter vatten
  • 20 g jäst
  • 600 g vetemjöl special
  • 150 g durumvete
  • 20 g salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 20 g hackad färsk dill
  • 100 g västerbottenost, grovriven

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom salt, ost och dill. Knåda degen i matberedare cirka 15 minuter eller för hand minst 20–25 minuter.
  2. Tillsätt salt, ost och dill. Knåda ytterligare 3–5 minuter. Låt degen vila i bunken cirka 30 minuter.
  3. Forma tre bröd, lägg i form eller i korg, mjöla rikligt med durumvete på ovansidan.
  4. Låt bröden jäsa i kyl över natten eller i rumstemperatur cirka 1,5–2 timmar.
  5. Dra ett snitt ovanpå brödet med en vass kniv.
  6. Baka bröden (om du har jäst i kyl – direkt från kylen) i 250 grader. Sänk temperaturen efter 5 minuter till 200 grader. Bröden är klara efter cirka 30 minuter eller när innertemperaturen är 98 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…