Dillsnäckor

Dillsnäckor som passar perfekt som tilltugg till en fisksoppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50g jäst
  • 50g smör
  • 5 dl vatten
  • 14-15 dl siktat dinkelmjöl (775 g- 825 g)
  • 2 tsk stött fänkål
  • 2 tsk salt
  • FYLLNING:
  • 1 knippa dill
  • 75 g smör
  • 2 msk citronolivolja
  • PENSLING:
  • Ägg
  • GARNERING:
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om. Blanda i mjöl, fänkål, salt, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen i hushållsmaskin i 15 min.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i 50 min.
  3. Fyllning:
  4. Finhacka dillen och blanda med rumsvarmt smör och citronolivolja.
  5. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem med snittytan nedåt på en plåt med bakpåtspapper. Låt snurrorna jäsa övertäckta i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bullarna med ägg och strö över flingsalt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
  8. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…