Dinkelbröd

Gott vid brasan när man vill baka ute. Blanda då torrvarorna i en plastpåse och tillsätt vätska när du ska baka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst
  • 2 ½ dl vatten, 37 grader
  • ½ tsk salt
  • ca 3 dl dinkelmjöl, siktat
  • ca 3 ½ dl vetemjöl, gärna fullkorn

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut till en rulle. Dela den i 12 bitar som rullas till runda bullar. Låt dem jäsa på bakbordet, ca 30 minuter.
  3. Kavla eller platta ut bullarna och nagga dem med en gaffel eller kavla med kruskaveln. Grädda dem på muurikka (stekhäll för brasa utomhus), i triangakökets stekpanna, på utomhusgrillen eller vanlig stekpanna., ca 2 minuter på varje sida.
  4. Är allra godast nygräddade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept