Dinkelbröd med morot och solrosfrön

Lättbakat dinkelbröd. Fritt från mjölkprodukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2-4 nypor havssalt
  • 1 stor riven morot
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl solrosfrön
  • 15 dl dinkelsikt mjöl
  • 1 dl blandade frön (sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten. Ljumma vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, havssalt, riven morot, honung och solrosfrön.
  2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.
  3. Klä en form med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Låt brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…