Dinkelmuffin med fetaost, oliver och tomat

Matmuffin är som gjort för picknick; allt i ett, inget kladd. Bara att äta. Variera smaksättningen efter vad du har hemma i kylskåpet eller är sugen på just nu.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 100 g fetaost
  • 100 g svarta oliver, urkärnade
  • 10 st oliver, med kärnor
  • 5 st cocktailtomater
  • 1 kruka färsk oregano, (eller annan örtkrydda)
  • 10 st muffinsformar

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt i en anna och rör ned i mjölblandningen. Tillsätt smulad fetaost, hackade urkärnade oliver och det mesta av den färska örtkryddan.
  3. Klicka ut smeten i smorda muffinsformar. Dela cocktailtomaterna och tryck ned en tomathalva, en hel oliv och ett par örtkvistar i toppen på varje muffin.
  4. Grädda mitt i ugnen 25 minuter på 200 grader.
  5. Istället för dinkelsikt går det bra att använda enbart vetemjöl special.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr