Dipröra med Västerbottensost

Dipröran från Aitte museum i Jokkmokk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200-300 g lagrad Västerbottensost
  • ½ dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten knippa gräslök
  • Salladskryddor
  • Vitlök
  • Citronpeppar

Gör så här

  1. Kör den lagrade osten snabbt i en matberedare, ej i för små bitar.
  2. Blanda ner grädde, crème fraiche, gräslök, salladskryddor (t.ex Knorrs) , krossad vitlök, efter smak, samt citronpeppar i lagom mängd i en skål.
  3. Lägg i ostsmulorna och rör ihop.
  4. Dipmaterial bestämmer man själv.

Kommentarer

Sorry. Jag har nu redigerat mitt recept på Dipröra enl riktlinjerna. Ändringar: Inga mellanslag mellan 200-300 g. samt gr till g. Även skrivit in 2 dl Creme fraiche. ( Ny mängdförklaring ) 1 liten knippa gräslök. ( Ny mängdförklaring )

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…