Djävulskaka

En form av kladdkaka som har ett litet "underligt" beteende, nämligen det rinner chokladsås om den när man stjälper upp den, och så ska det vara. ett fat med lite förhöjd kant är att rekomendera!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1½ socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,25 dl mjölk
  • 2-3 msk kakao
  • 2 msk smält margarin
  • Chokladsås.
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl brun farin
  • 2 dl kokande vatten

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till kakan och häll i en smord ej bröad form.
  2. Blanda de torra ingredienserna till choladsåsen och häll över kakan.
  3. Koka upp 2 dl kokande vatten och häll över kakan.
  4. Grädda i 175 grader i 45 min.
  5. Stjälp upp kakan med en gång.
  6. Servera med vispad grädde

Kommentarer

Hur mycket socker ska det vara, är det 1,5 dl?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…