Dr Westerlunds pelargonmuffins

Roligt att kunna bjuda på något annorlunda till kaffet eller teet. Klipp av några blad från din doftpelargon och blanda i smeten. Ger en frisk, lite citronaktig smak på muffins

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 6 lite större blad av doftpelargon, t ex "Dr Westerlund"
  • 1 ägg
  • 50 g smör eller margarin

Gör så här

  1. Smält fettet och häll i mjölken, som gärna får bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölk- och smörblandningen. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Fördela i pappersformar, ca 1 msk i varje, ev lite mer.
  2. Fyllningen: Hacka bladen fint och rör med socker, smör och ägg. Klicka ung 1 tsk i varje form.
  3. Grädda ca 10-12 minuter i 225 grader i nedre hälften av ugnen tills de fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…