Dragonkyckling

En enkel rätt med en spännande smak. Lätt att göra för vem som helst, när som helst, till vardags och till fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 st ananasringar
  • 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1-2 dl riven västerbottenost
  • 1 äggula
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk dragon
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Tag fyra kycklingfileér och bryn dessa i panna på medelstark värme i smör och olja (för att få en bra smak och fin färg). Krydda med salt och vitpeppar. Lägg fyra ananasringar i botten på en ugnsäker form. Vispa 3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde om du vill få ett lite lättare alternativ. Blanda i 1-2 dl riven västerbottenost 1 äggula, 2 msk fransk senap och 2 msk smulad torkad dragon i grädden. Lägg kycklingfiléerna på ananasringarna och bred över smeten över kycklingen. Sätt in i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter tills rätten fått fin färg och kycklingen är färdig (79 grader). Krydda eventuellt med salt och peppar extra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr