Dragonmarinerad kycklingfilé med gräddkokt pasta.

Mycket läcker kycklingrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 tsk tomatpuré
  • 10 droppar tabasco
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 msk vatten
  • 1.5 tsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Gräddkokt pasta:
  • 300 gram spagetti, ev glutenfri
  • 2 dl kaffegrädde, ev laktosfri matgrädde
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 2 dl finhackad bladpersilja
  • Sallad:
  • 1 apelsin i hinnfria klyftor
  • 12 rädisor i halvor
  • 100 g blandad sallad

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén en gång på längden. Blanda olivolja, senap, tomatpuré, tabasco, vitlök, dragon, salt och peppar i en liten plastpåse. Lägg i kycklingen som får marinera i 2 timmar.
  2. Trä kycklingfilén på 8 spett. Lägg dem i en ugnsfast form. Stek kycklingen i ca 15-20 minuter i 225 º. Vänd spetten efter halva tiden.
  3. Koka spagettin efter anvisningen på paketet. Koka ihop kaffegrädde, vitlök och persilja i en kastrull. Koka så att grädden reduceras något. Tillsätt spagettin och låt alltsammans koka i 2-3 minuter. Ev behövs det mer salt.
  4. Servera kycklingspetten med gräddkokt spagetti och sallad gjord på apelsin, rädisor och salladsblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…