Dubbeldoppade chokladkakaor med jordnötssmör

Mumsiga kakor som smälter i munnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g mjukt margarin
  • 100 g pärlsocker
  • 115 g tjockt jordnötssmör
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk vanilj
  • 230 g mörk blockchoklad
  • 3 tsk matfett
  • 230 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål; rör om.
  2. Vispa smör, pärlsocker och farinsocker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det är lätt och luftigt och skrapa längs sidorna på skålen en gång. Vispa i jordnötssmör, ägg och vanilj och skrapa en gång längs sidan. Rör gradvis i mjölblandningen med en sked och blanda omsorgsfullt.
  3. Rulla dryga matskedar deg till bollar på 3,7 cm. Placera bollarna med mellanrum på 5 cm på bakplåtspapperklädda plåtar. (Om degen är för mjuk för att rullas till bollar kyls den i 30 minuter.)
  4. Doppa en bordsgaffel i pärlsocker, tryck den från olika håll mot varje boll så att de plattas till, 1,2 cm tjocklek.
  5. Grädda kakorna i 12 minuter eller tills de är fasta. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta kakorna med en stekspade till gallret; låt dem svalna helt.
  6. Bryt den mörka blockchokladen i bitar och smält tillsammans med 1 1/2 tsk matfett i en skål över kokaden vatten. Doppa en ända av varje kaka till en tredjedel i chokladen, placera dem på smörpapper. Låt dem stå tills chokladen är fast, ungefär 30 minuter.
  7. Smält mjölkchokladen som ovan. Doppa en ända av varje kaka till en tredje del i chokladen; placera dem på smörpapper. Låt dem stå tills chokladen är fast.
  8. Förvara kakorna mellan smörpapper i sval rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
  9. Ät och njut.

Kommentarer

Farinsocker står det i beskrivningen. Men inte i listan över ingredienser. Hur mycket ska jag använda?

Liknande recept

@mexiko12

Enkel mjuk chokladkaka

En jättegod chokladkaka som är otroligt lätt att göra, en riktig ”släng ihop-kaka” Den enda chokladkakan jag gör efter att ha fått receptet.

@marjaf

LCHF-Kärleksmums

En jättegod variant på kärleksmums som är bakad utan socker och mjöl! Det är en saftig chokladkaka toppad med en len och god chokladkräm…