Dubbelpizza napolitana

Perfekt att ha på buffébordet. Pizzan är gjord med lock så gästerna inte blir kladdiga om fingrarna av fyllningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk oregano
  • 250 g mozzarellaost
  • 20 oliver, svarta urkärnade
  • ½ dl kapris
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2 dl ost, riven

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Fyllning:
  4. Fräs lök och vitlök i olivolja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, chilisås och oregano. Låt kallna. Låt osten rinna av. Skiva ost och oliver.
  5. Sätt ugnen på 250°.
  6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 24 cm i diameter.
  7. Lägg två av rundlarna i var sin smord, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela tomatröra, ost, oliver, sardeller, delade i mindre bitar, och kapris på bottnarna. Lägg på resterande rundlar och tryck ordentligt ihop runt kanten. Låt jäsa utan bakduk ca 15 min.
  8. Pensla locken med uppvispat ägg och strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt pizzorna svalna något innan de skärs upp i snibb.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…