Dubbla chokladkakor med jordnötssmör

Har själv inte bakat de här kakorna än, men visst verkar de smarriga!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 120 g mörk choklad
  • 120 g smör
  • 3 1/4 dl socker
  • 3 st ägg, uppvispade
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl kakao
  • 120 g mjölkchoklad, skurna i bitar
  • Fyllning:
  • 150 g jordnötssmör
  • 6 msk florsocker

Gör så här

  1. 1. Värm ugnen till 170 grader.
  2. 2. Smält den mörka chokladen med smöret i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. Låt det kallna.
  3. 3. Rör sedan ner sockret och därefter äggen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda allt väl och rör sedan ner mjölkchokladbitarna.
  4. 4. Ta en tesked chokladmassa och rulla den mellan handflatorna till en liten kula. Lägg den på en klädd plåt och platta till den lite. Gör på samma sätt med resten av smeten, sprid ut kakorna med 5 cm mellanrum.
  5. 5. Grädda kakorna i 12–15 minuter. Låt dem kallna på ett bakgaller.
  6. 6. Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Bred smöret på en kaka och lägg ihop den med en annan. Tryck till lite så att de håller ihop.
  7. 7. Bjud kakorna till kaffe eller som efterrätt med en klick vaniljglass.

Kommentarer

Hejsan. Jag undrar hur många det blir av en sats? Tack på förhand!
Helt fantastiska och lätta att tillaga!!! Jag byter däremot ut jordnötssmöret emot nutella, det funkar precis lika bra

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…