Dubbla mandelkakor med apelsinsmak

Dubbla mandelkakor med apelsinsmak

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g florsocker
  • 3 äggvitor
  • Kräm:
  • 1 dl socker
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 msk apelsinlikör
  • Glasyr:
  • 1 dl florsocker med citrussmak
  • 2 tsk vatten
  • Apelsin, gärna ekologiskt odlad

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med florsocker och lätt uppvispade äggvitor.
  2. Bred ut smeten på plåt med bakpapper, 35x25 cm. Grädda i 175 grader, 15 minuter. Låt kallna.
  3. Koka socker och vatten tills det klarar trådprovet, en droppa som hålls mellan fingertopparna och som trådar sig.
  4. Vispa ur äggulorna och häll lagen över. Vispa till smeten svalnat. Rör ner smöret klickvis och smaksätt med apelsinlikör.
  5. Dela bottnen i två bitar. Bred kräm på den ena, lägg den andra ovanpå. Skär i rutor.
  6. Rör ihop glasyren och klicka ovanpå. Tvätta en apelsin noga, skär tunna strimlor av skalet aller använd ciseleringsjärn, lägg strimlorna ovanpå glasyren.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…