Dubbla pepparkakor med pistagekräm och choklad

Gottigott!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 30 pepparkakor
  • 150 g mörk choklad 70%
  • Pistagekräm:
  • 50 g osaltade, skalade pistagenötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm grön karamellfärg

Gör så här

  1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
  2. Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
  3. Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
  4. Smält choklad i mikro eller i vattenbad. Rör om och låt svalna.
  5. Doppa kakorna till hälften i den smälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…