Dukansk sockerkaka med kakao

Dukanvänligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk Maizena
  • 0,5 dl mjölk 0,5% eller 1,5%
  • 3 msk flytande sötningsmedel
  • Vaniljarom
  • 1 msk kakako (12%)

Gör så här

  1. Sätt ungen på 170-180 grader.
  2. Dela äggen och vispa äggulorna med sötningsmedel och vaniljarom. Häll i Maizena, mjölk och bakpulver. Ta undan lite av smeten som blandas med kakao.
  3. Vispa äggvitorna och häll hälften till den mörka smeten och hälften till den ljusa smeten, vispa försiktigt.
  4. Häll i kakaosmeten i en brödform med bakplåtspapper och häll sedan i den ljusa smeten.
  5. Grädda kakan i cirka 35 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…