Dundernyttigt dinkelbröd med linfrö och solrosfrö

Mycket gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl lättmjölk
  • 75 g jäst
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 6 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 7 ½ dl dinkelvetemjöl
  • ½ dl linfrö
  • 2 dl solrosfrö

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen.
  2. Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Baka ut två bröd av degen eller baka ut till tekakor.
  3. Lägg bröden på en smörad plåt. Låt dem jäsa i 1 timme och 10 minuter under bakduk. Sätt in dem i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 100 grader och låt dem gräddas i en timme.
  4. Tips: Du kan även lägga i majs eller rivna morötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…