Eisenmans maräng- och hallonrutor

Medan vi tittade bort i två minuter under fotograferingen åt Maja upp hela kakan. Och Maja, det är en liten hund på 6 kg/Lisa och Monica Eisenman. Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • Ca 1 ½ dl hallon
  • Smör, till formen
  • Ströbröd, till formen
  • Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk ättiksprit

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
  3. Vispa smör och socker poröst.
  4. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
  6. Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
  7. Marängen:
  8. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
  9. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast maräng smet.
  10. Bred den över kaksmeten.
  11. Grädda i 40–45 minuter.
  12. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg.
  13. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…