Eisenmans sammetslena chokladpudding

Choklad känns kanske inte så somrigt men den här puddingen är helt enkelt för god för att inte ha med i boken Sommarens söta/ Lisa och Monica Eisenman

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk maizena
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 150 g finhackad mörk choklad (60–70 % kakao)
  • 1 msk rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången.
  2. Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.
  3. Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt.
  4. Häll ner i mjölken under ständig vispning.
  5. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
  6. Ta upp vaniljstången.
  7. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
  8. Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar.
  9. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.
  10. Servera med vispgrädde

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…