Elisabeths juldessert med saffranspäron

En äkta julig dessert som får dig i rätt stämning när aftonen nalkas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 250 g philadelphiaost eller mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 apelsin, finrivet skal och 1 tsk av juicen
  • 3 saffranspäron
  • 20 pepparkakor
  • Chokladbräck:
  • 100 g vitchoklad
  • 2 pepparkakor
  • Myntablad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och sockret poröst i en bunke.
  2. Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vispa ner färskosten i äggulesmeten.
  3. Vispa upp grädden i en separat bunke. Rör ner apelsinskal och juice i äggulesmeten. Vänd ner grädden och de uppvispade äggvitorna.
  4. Kärna ur och skär päronen i bitar. Smula pepparkakorna grovt.
  5. Häll upp smeten med päronbitar och pepparkakssmulor i glas. Toppa med pepparkakssmulor.
  6. Chokladbräck:
  7. Smält och temperera vitchoklad och bred över over head ark och strö över smulade pepparkakor.
  8. Garnera med vit chokladbräck med pepparkakssmulor eller ett myntablad.

Kommentarer

Vad är saffrans päron???

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr