Elsies rabarberdessert

Enkel och god rabarberdessert. Går bra att använda frysta rabarber.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skurna rabarberstjälkar
  • 1 dl okokt ris,går bra med både runda och långkorniga gryn
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • Till serveringen
  • Kylskåpskall grädde

Gör så här

  1. Ugn 175º.
  2. Lägg rabarbern i en kastrull med ytterst lite vatten (3/4 dl) och strö på 1/2 dl av sockret. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Koka riset efter anvisningen på förpackningen och lägg de avrunna grynen i en smord ugnssäker form. Täck riset med rabarbern.
  4. Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt det resterande sockret i ett par omgångar under fortsatt vispning. Marängmassan ska vara styv och blank när du klickas över rabarbern.
  5. Ställ in formen mitt i ugnen och låt marängen få färg, det kan ta 15–20 minuter. Servera med grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…