Emelies lasagne

Väldigt god! Har alltid varit väldigt förtjust i lasagne, men har då alltid ätit med köttfärs. Provade att ta i andra saker i lasagne, så från och med nu är det här min nya favorit lasagne!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 500 g keso
  • Ost
  • Tomatsås:
  • 500 g krossade tomater
  • 1 lök
  • 1 paprika
  • Champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikakrydda
  • Koriander
  • Vitsås:
  • 8 dl mjölk
  • 25 g margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl ost
  • Salt

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek svampen, paprikan och löken. Häll i de krossade tomaterna, krydda efter smak.
  2. Vitsås: Smält margarinet, häll i mjölet plus lite mjölk. Vispa! Häll i resten av mjölken och låta stå, vispa med jämna mellanrum tills såsen har tjocknat.
  3. Ta en ungsäker form. Häll i några droppar matolja i botten så det inte fastnar.
  4. Varva lasagneplattorna med tomatsåsen, keson, vitsåsen. Toppa med vitsås och ost.
  5. Grädda mitt i ungen på 220 grader i ungefär 40 min, de sista 15 min med folie ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr