Emmas Saffransskorpor med mörk choklad

Goda skorpor som passar i juletider, lite extra lyx med chokladen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 g saffran (två påsar)
  • 50 g mandel
  • 60 g mörk choklad
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa ägg, råsocker och saffran ljusgult och poröst.
  3. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet.
  4. Tillsätt hackad mandel, choklad och mjölet. Rör snabbt ihop till en deg.
  5. Forma degen med mjölade händer (den blir väldigt kletig) till fyra längder. Lägg på bakplåtspapper på plåt och platta till degen med fingertopparna.
  6. Baka i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. Ta ut och skär längdern i sneda bitar och låt svalna.
  8. Lägg skorporna med snittytan uppåt och sätt in i ugnen och låt torka på eftervärmen.

Kommentarer

Riktigt gott! Rekomenderas starkt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr