En bra kavring

Bakade denna underbart goda kavring idag, lite tidsödande men degen sköter sig själv, om man säger så.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Skållning:
  • 100 g rågmjöl
  • 250 g kokhett vatten
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk kummin
  • eller
  • 2 tsk brödkryddor
  • Blanda allt och låt stå tills det svalnat, gärna längre.
  • Deg:
  • Skållningen
  • 100-125 g vatten
  • 5 g jäst
  • 150 g brödsirap, eller mörk sirap
  • 400 g rågsikt
  • 10 g salt

Gör så här

  1. Blanda allt i en bunke, degen ska vara kladdig. Täck bunken med lock eller plastfolie, låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek. Tar mellan 6 – 8 timmar.
  2. Tryck ihop degen med en blöt hand och skrapa ner den i en smörad och mjölad brödform. Låt nu jäsa till dubbel storlek i formen. C:a 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader i god tid.
  4. In i ugnen med formen, efter 15 min så sänk värmen till
  5. 200 g och låt stå ytterligare 20-25 minuter. Vira in i handduk och låt svalna, gärna över en natt.

Kommentarer

Anderstam: Jättekul att du tyckte om kavringen, håller med dig om de där med lat men tålmodig, känner igen mig lite i det. M V H Kerstin
Saftig, Smakfull och mycket god. Är man som jag lat men tålmodig så är set ett perfekt sått att baka. Givetvis full poäng. Bifogar en bild.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…