Engelsk chokladpudding – diabetiker

Det är inte bara gubben som äter dessa diabetesrecept jag lägger in. Då jag själv viktväktar och håller igen är det mycket bra även för mej. Goda är de också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g blockchoklad
  • 3 äggulor
  • 4 msk Hermesetas Lättströ
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk hett vatten
  • 50 g skållad, malen mandel
  • 3 äggvitor
  • 1 krm bakpulver
  • Apelsinsås:
  • 3 apelsiner
  • 2 msk Hermesetas Lättströ
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smält blockchokladen över vattenbad. Vispa samman äggulor, Hermesetas Lättströ, fröna från vaniljstången och vattnet. Blandningen ska vara luftig. Vänd försiktigt ner chokladen.
  3. Tillsätt mandel och ströbröd. Vispa vitorna med bakpulvret till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Smörj en större form eller portionsformar. Häll i smeten. Grädda i 10-15 min.
  4. Pressa två av apelsinerna till såsen. Skala den tredje med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Koka upp apelsinsaft, Hermesetas Lättströ och potatismjöl. Låt svalna.
  5. Rör försiktigt ner apelsinklyftorna. Stjälp eventuellt upp puddingen eller servera ur formen med såsen till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…