Engelska sconesskorpor

Serveras med smör och marmelad, helst nyrostade. .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 75 g margarin, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
  2. Klicka i det kalla margarinet och fördela det till en grynig massa.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i degen.
  4. Rör snabbt ihop degen.
  5. Rulla ut degen till en lång längd.
  6. Platta till den till ca 1 cm tjocklek och ca 6-8 cm bred.
  7. Skär längden i 8 bitar och lägg på en plåt.
  8. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
  9. Låt bröden svalna, klyv dem med en vass kniv eller brödsåg och rosta dem guldgula i 150 grader ca 30 minuter.
  10. Tips:
  11. Byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.
  12. Man kan också smaksätta degen med 1 1/2 tsk mald kardemumma

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…