Enkel fruktkaka

OBS! Kakan ska inte innehålla något bakpulver.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g smör
  • ½ dl apelsinmarmelad (gärna av engelsk typ)
  • 2dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl russin
  • 100 g sötmandel (hel och skållad)

Gör så här

  1. Smält smöret i en stor kastrull på svag värme.
  2. Klicka i marmeladen och rör så att även den smälter. Ta av från plattan och låt svalna litet.
  3. Smörj och bröa under tiden en rund eller avlång form som rymmer 2 liter och sätt på ugnen på 250 grader.
  4. Rör sedan ned sockret i smörblandningen och därefter 1 ägg i taget under kraftig omrörning.
  5. Blanda mjöl, hela mandlar, russin och tillsätt det.
  6. Rör ihop smeten ordentligt. Lägg den i formen och grädda i nedre delen av ugnen i
  7. cirka 1-1½ timma.
  8. Känn med sticka att kakan är genomgräddad.
  9. Låt kakan kallna och slå sedan in den i folie.
  10. Kakan behöver minst 2 dygn på sig i kylen för att mogna innan den serveras.
  11. Håller sig länge i kylen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…