Enkel pannacotta

Recept på enkel och klassisk efterrätt med grädde och fräsch matyoghurt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl Arla Ko® vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • ½ dl råsocker
  • 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • Till serveringen: Skivad frukt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Rör tills de smält.
  2. Rör ner yoghurten. Häll smeten i 4 vattensköljda portionsformar.
  3. Låt stelna i kyl minst 3 tim.
  4. Stjälp upp eller servera direkt ur formarna.
  5. Servera med finskuren frukt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…