Enkelt bröd på surdeg

Jag brukar dubbla satsen när jag använder hushållsassistent. Linfrö är gott i brödet, men jag brukar ta vad jag har hemma. Eller byta ut det mot mjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dag 1
  • 25 gr jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 dl rågsikt
  • Dag 2
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 dl krossat linfrö eller dylikt
  • 11-13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Dag 1
  2. Blanda dagens ingerdienser i degbunken. Låt stå plastövertäckt i 10-12 timmar.
  3. Dag 2
  4. Häll i olja, vatten och salt och rör om. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen några minuter. Jäs 30 minuter.
  5. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda degen slät. Dela sedan den i två limpor som du låter jäsa på bapappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Grädda på näst nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt svalan under duk på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…