Enkelt fullkornsbröd

Detta är ett mycket enkelt bröd att baka samtidigt som det både är nyttigt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter lättfil
  • 50 g jäst
  • 2 dl linfrö
  • 3 dl rostade solrosfrön
  • 1 msk smör
  • 14 dl (840g) grahamsmjöl
  • salt

Gör så här

  1. 1. Ljumma filen fingervarm (37 grader) och rör ut jästen.
  2. 2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahammjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 minuter.
  3. 3. Fördela degen i två smorda formar (1½ liters) och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. 4. Grädda i 1 timme, täck med folie och grädda 45 minuter till.

Kommentarer

Hej Blev inte als nöjd med brödet. Mycket kompakt, nästan inga gäsningsbubblor i brödet, utvändigt mycket hårt skal runt om. smaken var sådär.
Hej! Menar du egentligen solroskärnor? Frön är ju hela kapseln som är ganska svårtuggade.
Supergott! Tack för receptet
Ska definitivt testas ;)

Liknande recept