Ernst goda julbröd

" Ett strålande enkelt, gott och fint bröd som inte behöver jäsas och håller länge. Passar utmärkt till en stark ost, eller varför inte med en skiva julskinka?".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 liter naturell yoghurt
  • 2 dl russin
  • 2 dl hela hasselnötter
  • 3 dl torkade, strimlade aprikoser
  • Smör till formarna
  • 2 dl solros- eller pumpafrön

Gör så här

  1. Rör ihop alla mjölsorterna, salt och bikarbonat i en rostfri bunke.
  2. Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser.
  3. Smörj två avlånga brödformar och bröa dem med solrosfrön eller pumpakärnor.
  4. Skrapa ner den kladdiga degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa.
  5. Jämna till ytan och strö över lite extra solros- eller pumpafrön.
  6. Grädda i 200 grader i 60 minuter, sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
  7. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…