Eslövs limpor

En god och lättbakad limpa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter vatten, 37 grader C
  • 75 g jäst
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 msk salt
  • ½ msk brödkryddor
  • Ca 28 dl rågsikt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Tillsätt muscovadosocker, salt och brödkryddor.
  3. Ha i lite av mjölet i taget. OBS degen ska vara på gränsen till klibbig. Och mjölmängden kan variera beroende på kvaliteten på mjölet.
  4. Knåda degen 10 minuter i maskin.
  5. Jäs degen övertäckt med en bakduk på varm dragfri plats i 40 minuter.
  6. Knåda degen något och tryck ut den jämt i en smord braspanna, och jäs ytterligare 40 minuter övertäckt på varm och dragfri plats.
  7. Pricka degen med gaffel eller en tandpetare.
  8. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 30 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna under fuktad bakduk.
  10. Dela i 4 delar. Skär som ett "kors" när du delar!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…