Espressokaka

Denna espressokaka är lättgjord och smälter i munnen. Receptet är översatt från finska och på finska heter kakan "Suussa Sulava Espressokakku" som betyder "Espressokaka som smälter i munnen". Hos oss förkortas den till SSE-kaka även på svenska.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 100 g farinsocker
  • 2 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • 1 dl espresso
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här

  1. Bryn smöret i en rätt stor kastrull (jag brukar använda en 2L kastrull)
  2. Smält chokladen. Vispa farinsockret och äggen.
  3. Blanda mjölet och kakaopulvret.
  4. Blanda chokladen i smöret och blanda espresson i choklad-smörblandningen. Tillsätt äggvispet i chokladblandningen.
  5. Sikta i mjölet och rör till en slät massa.
  6. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant (Jag använder en form med diameter 26cm)
  7. Grädda i 150 °C i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna och servera med hemgjord vitchokladglass (kan ersättas med köpt vaniljglass). Vill man lyxa till det ringlar man över lite mockasabayon och chokladsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…