Espressorutor med björnbär

Sockerkaksbotten smaksatt med espressopulver och björnbär, samt med mintchokladglasyr.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 8 tsk espressokaffepulver
  • 4 msk hett vatten
  • 1-2 paket björnbär
  • Glasyr:
  • 200-400 g After Eight rutor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör ut espressopulvret i det heta vattnet. Tillsätt det i äggsmeten.
  4. Blanda björnbären med lite mjöl och vänd ner dem i smeten.
  5. Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
  6. Gör glasyren: Smält After Eight rutorna och bred över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…