Ewas Skafferibröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1:a dagen:
  • 25g jäst
  • 3dl ljummet vatten(37)
  • 3 dl rågsikt
  • 2:a dagen:
  • 7 dl ljummet vatten (37)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 8 dl rågsikt
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2-3 msk brödkrydda
  • ca. 12-14 dl vetemjöl (gärna special)

Gör så här

  1. Låt första degen jäsa över natten, gärna i 12 timmar. Blanda i övriga ingredienser, arbeta degen tills den släpper bunken. låt jäsa minst 45 minuter. Sätt ugnen på 225gr. Häll upp degen på bakbordet och forma två runda bullar, lägg dem på bakplåtspappersklädd långpanna. Jäs ytterligare 30 min. Skåra bröden och sätt in dem på nedersta falsen. Sänk värmen till 200 gr. grädda bröden i ca. 45 min. Låt dem kallna på galler under bakduk

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…