Extra lyxig chokladkaka

Jag varken gillar mörk choklad eller kladdkaka men den här chokladkakan verkligen avgudar jag! Underbart god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mörk Marabou choklad
  • 3 dl socker
  • 3 ägg (dela gulan från vitan)
  • 2 dl mjöl
  • 200 g smör
  • ströbröd
  • Glasyr:
  • 50 g mörk Marabou choklad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Smält smöret i kastrull (gärna teflon), rör i socker. Ta bort kastrullen från plattan. Separera äggulan från vitan. Rör sedan ned 1 äggula i taget. I med chokladen och låt den smälta samman med de övriga ingredienserna. Rör sedan ner mjölet (försiktigt). Till sist i med de hårt vispade äggvitorna.
  2. Häll i smeten i en smord och bröad form gärna med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader - 30 minuter, ej mer kanske lite mindre.
  3. Glasyren: Smält smöret och rör ner chokladen.
  4. Låt kakan kallna, smeta sedan på glasyren.
  5. Servera med t.ex. grädde (vispad) och frysta hallon.

Kommentarer

Smaskig! Jag tror jag gör den utan glasyr nästa gång, den behövs inte. Jag använde blockchoklad premium (70%) istället för Marbou mörk choklad. Tur jag läste receptet innan så jag delade äggulorna från vitorna innan jag rörde i dem.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…