Facon Pasta

Förfinat, veganskt motsvar på pasta carbonara. Otroligt smakrikoch betydligt nyttigare än originalet. Bon appetit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt veggobacon, ca 150-200 g
  • 4 medelstora champinjoner, sköljda och skivade
  • Ca 3 dl matlagninsgrädde gjord på soja eller havre.
  • ½ gul lök, skalad och hackad
  • 1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • Ca 140 g valfri pasta
  • Ca 4 hyvlade skivor "Sheese" (sojapålägg med ostsmak)
  • 1-2 cm färsk röd chilifrukt, hackad
  • Färsk basilika
  • Ev. en skvätt vatten
  • Peppar
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Olja att steka i (oliv- eller rapsolja)

Gör så här

  1. Bryn veggobacon, lök, vitlök och svamp i olivolja på medellåg temperatur. Krydda väl och tillsätt chilin.
  2. När du fått den yta du önskar, sänk värmen ytterligare eller stäng av.
  3. Häll i matlagningsgrädden när pannan svalnat en aning. Smält sheesen i röran.
  4. Tillsätt ev. lite vatten om du vill ha en tunnare sås.
  5. Koka pasta enligt anvisningar.
  6. Serveringsförslag:
  7. Valnötter
  8. Oliver
  9. Vitlöksbröd
  10. Tomat eller cocktailtomater

Kommentarer

Låter gott
Ska helt klart prövas!

Liknande recept