Fänkålsrutor med lakritsglasyr

Krossade fänkålsfrö ger dessa rutor en söt lakritssmak. I Indien tuggar man fröna efter måltider för att få frisk andedräkt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 225 g strösocker
  • 225 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk krossade fänkålsfrö
  • Lakritsglasyr:
  • 200 g mascarponeost
  • 175 g florsocker
  • 1 msk P55 Lakrits (likör)
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 1 tsk fänkålsfrö, lätt krossade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en liten långpanna, ca 32x22 cm, strö på ströbröd.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till kakan i en stor skål med elvisp eller handmixer, tills degen är slät och blek. Bred ut degen i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
  4. Vispa mascarponeost och florsocker mjukt och krämigt. Tillsätt likör och vanilj, rör om så att allt blir väl blandat. Bred ut glasyren på kakan och strö lätt krossade fänkålsfrö över som pynt.
  5. Du kommer att bli förvånad över hur gott det är!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…