Färsbiffar med blåbärschutney

En underbar symfoni av smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/4 huvud rödkål, strimlat
  • 2 st tunt klyftade äpplen
  • 250 g frysta blåbär
  • Lite olivolja att steka i
  • 1 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 äpple, finhackat
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 tsk kanel
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g mandelpotatis, skalade
  • Lite olivolja
  • Salt
  • Färsk timjan att garnera med

Gör så här

  1. Chutney: fräs rödkål och äpple i olivolja. Tillsätt blåbär och därefter socker, vinäger, salt och vitpeppar. Låt koka ihop ett par minuter.
  2. Färsbiffar: Blanda färsen med äpple, ägg, yoghurt och kanel. Smaka av med salt och vitpeppar och forma till biffar. Stek biffarna vackert gyllenbruna i smör. Servera mandelpotatis till.
  3. Mnadelpotatis: Pensla potatisen med olivolja, salta och grilla dem lätt. Sätt därefter in dem i ugn i 200 grader i ca 10 minuter eller tills de känns klara.
  4. Vid uppläggningen, fördela blåbärschutneyn på tallrikar, lägg biffar och potatis bredvid och garnera med färsk timjan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr