Färsk pasta med kantareller och grapefrukt

Svårighetsgrad: Medel

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta
  • 200 g kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 grapefrukt
  • 2 plommon
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • 2 dl matyoghurt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rensa svampen, skala och finhacka löken.
  3. Stek svamp och lök gyllenbrun i olivoljan.
  4. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor samt kärna ur plommonen.
  5. Blanda pasta med svamp och lök och smaka av med salt och peppar. Lägg på grapefrukt och plommon.
  6. Rör ihop ost och matyoghurt och servera vid sidan om.
  7. Tips!
  8. Ställ gärna fram en svartpepparkvarn på bordet om någon vill krydda sin pasta ytterligare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…