Färsk pasta med kryddig grönsakssås

Det är såsen som gör den här rätten. Den passar utmärkt till alla former av pasta och smakar även gott till ris. Servera med färsk-riven parmesanost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g färsk pasta
  • 1 gul lök
  • 200 g skivade djupfrysta champinjoner
  • 1 msk neutral olja
  • 1/2 aubergine
  • 1 paprika
  • 125 g djupfrysta ärter
  • 2 msk ketjap manis (indonesisk soja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk röd vinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk tomatpurè
  • Tabasco eller sambal oelek
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken.
  2. Fräs lök och skivade champinjoner i oljan.
  3. Tärna auberginen och paprikan. Rör ner i svampfräset.
  4. Rör samman soja, vinäger, socker, tomatpurè och kryddor. Pressa ner vitlöken. Blanda i vattnet.
  5. Häll såsen över grönsakerna och låt allt puttra i 5 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  7. Rör ner ärterna i såsen.
  8. Servera genast med färskriven parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…